132-vuotiaan Porvari- ja Kauppakoulun peruskorjaus Raahessa

Raahen Merikadulla sijaitsevan 132-vuotiaan Porvari- ja Kauppakoulun päärakennuksen peruskorjaus käynnistyi kesällä 2023. Taustaselvitykset ja toimenpiteiden suunnittelu aloitetiin keväällä 2022, ja tämän jälkeen työ on edennyt Museoviraston ohjauksessa.

Ensimmäisessä vaiheessa on tutkittu rakennuksen puisia välipohjia ja vesikaton kannatinrakenteita. Vaurioituneet osat uusitaan alkuperäistä vastaavalla materiaalilla. Talotekniikan osalta päähuomio on painovoimaisen ilmanvaihdon ja lämmityksen parantamisessa. Viimeisessä vaiheessa uusitaan rakennuksen pintoja.

Kauppiasveljesten Baltzar ja Johan Fellmanin lahjoituksen turvin toteutettu Raahen Porvari- ja Kauppakoulu on kaksikerroksinen uusrenessanssityylinen rakennus, jonka on suunnitellut aikakautensa tunnetuimpiin arkkitehteihin lukeutunut Odert Sebastian Gripenberg vuonna 1889. Rakennuksen historia on monivaiheinen, sillä oppilaitoksen lisäksi rakennus on toiminut myös sotilas- ja vankileirikäytössä.

Rakennuksen peruskorjauksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 alussa. Rakennus on suojeltu ja se toimii jatkossakin oppilaitoksen päärakennuksena

Lisää uutisia

Maikkulan koulujen peruskorjaus loppusuoralle

Pekurin Pation ravintolamaailma

Uutta inspiroivaa toimitilaa Kauppakortteli Pekuriin

Kauppakortteli Pekurin kehitys- ja korjaussunnittelu