PEKURIN PATIO -RAVINTOLAMAAILMA

Korjaussuunnittelu

  • Oulu 2022
  • Rakennuksen suojelumerkintä: sr-2 sekä maakunnallisesti arvokas rakennus
  • Laajuustiedot: 1125 m²
  • Tilaaja: Trevian Asset Management Oy

Ravintolamaailman suunnittelu ja toteutus kaavassa suojeltuun rakennukseen. Suunnittelu sisälsi ravintola-alueen sisustuksen yleisilmeen sekä yhteiset asiakasalueet. Ravintoloiden tilasuunnittelu on tehty yhteistyössä yrittäjien ja keittiötoimittajien kanssa. Suunnittelu oli erityisen vaativa tehtävä. Haasteita asetti muun muassa usean erillisen valmistuskeittiön ja niihin liittyvän talotekniikan sijoittaminen oleviin rakenteisiin.

Pekurin Patio on Kauppakortteli Pekurin liiketiloihin kytkeytyvä ravintolamaailma. Samalla se on myös oululaisten keskeinen kaupunkitila – vanha sisäpiha – jota reunustavat 1940-luvulla rakennetun Rautatalon funkisjulkisivut. Valokate tuo kaksikerroksiseen kokonaisuuteen luonnonvaloa sekä suojan kaikkina vuodenaikoina. Sisäpihan keskusaukion asiakaspaikat ovat kaikkien ravintola-asiakkaiden yhteiskäytössä. Keväällä 2022 avatulla Pekurin Patiolla on 460 asiakaspaikkaa.

Kauppakortteli Pekuri koostuu neljästä eri rakennuksesta. Toimistomme on suunnitellut ravintolamaailman tilojen korjauksen sekä käyttötarkoituksen muutoksen osana kauppakorttelin master plania. Tilat toimivat aiemmin tavaratalo Stockmannin myymälä- ja toimistokäytössä.