KOY SÄÄSTÖRAHA

Korjaussuunnittelu

  • Oulu 2012–2014
  • Rakennuksen suojelumerkintä: Vuoden 1928 julkisivu on Pohjois-Pohjanmaan museon arvottamana säilytettävä.
  • Laajuustiedot: 6942 kem2
  • Tilaaja: Pohjolan Kiinteistösijoitus Oy

Toimisto- ja liikerakennuksen peruskorjaus ja käyttötarkoituksen muutos, AA-vaativuusluokan pää- ja arkkitehtisuunnittelu. Korjauksessa sisätilat ja huonejako uudistettiin sekä rakennuksen talotekniikkaa uusittiin. Vanhimman suojellun osan sekä vuodelta 1953 olevan osan julkisivut korjattiin ja vesikatot uusittiin.

Vanha pankkirakennus muutettiin useamman toimijan vuokrakäyttöön. Muutostyöt ja korjaukset koskivat kellaritiloja, ensimmäisen ja toisen kerroksen pankkitiloja, sekä kolmanteen kerrokseen rakennettavaa ilmanvaihtokonehuonetta ja osittain uusittavaa talotekniikkaa. Toimistokerrosten sisäpuolen muodon ja materiaalien lähtökohtana on 1950-luvun alkuperäinen tyyli. Liikekerroksessa sisäpuolen vahvana elementtinä on säilytetty ja kunnostettu Lapin marmorilattia, jonka tuotanto päättyi 90-luvun lopulla.

Sijainniltaan loistavalla paikalla Oulun ydinkeskustassa sijaitseva toimistokiinteistö on valmistunut osissa, vuosina 1928, 1953 ja 1982. Rakennuskokonaisuuden vanhin osa on suojeltu.