Pekurin Patio – ravintolamaailma Oulussa

Pekurin Patio on Kauppakortteli Pekurin liiketiloihin kytkeytyvä ravintolamaailma. Samalla se on myös oululaisten keskeinen kaupunkitila – vanha sisäpiha – jota reunustavat 1940-luvulla rakennetun Rautatalon funkisjulkisivut. Valokate tuo kaksikerroksiseen kokonaisuuteen luonnonvaloa sekä suojan kaikkina vuodenaikoina.

Toimistomme on suunnitellut ravintolamaailman tilojen korjauksen sekä käyttötarkoituksen muutoksen osana kauppakorttelin master plania. Tilat toimivat aiemmin tavaratalo Stockmannin myymälä- ja toimistokäytössä.

Suunnittelu sisälsi ravintola-alueen sisustuksen yleisilmeen sekä yhteiset asiakasalueet. Ravintoloiden tilasuunnittelu on tehty yhteistyössä yrittäjien ja keittiötoimittajien kanssa. Sisäpihan keskusaukion asiakaspaikat ovat kaikkien ravintola-asiakkaiden yhteiskäytössä.

Ravintolamaailman suunnittelu ja toteutus kaavassa suojeltuun rakennukseen oli erityisen vaativa tehtävä. Haasteita asetti muun muassa usean erillisen valmistuskeittiön ja niihin liittyvän talotekniikan sijoittaminen olevaan rakenteiseen.

Pekurin Patio avattiin keväällä 2022.  Sen pinta-ala on 1125 m² ja asiakaspaikkoja on noin 460 kappaletta.